Ons Team

PACIFIC RISK LTD & Julian Russell

Hoofdfraude en AML-onderzoeker

Mr. Julian Russell is geboren in Nieuw Zeeland  en is een Directeur van Pacific Risk Ltd, een erkende Business Inlichtingen Consultancy Bureau gevestigd in Hong Kong die zich specialiseert in Due Diligence, Crisis Management, Anti-Geld Witwas Advies en Training, Fraude Onderzoek, Forensische Techniek en Ondersteuning bij Geschillenbeslechting. Pacific Risk Ltd. Bestuurt en overziet alle grote fraude zaken van ‘Scam Help’ cliënten die hebben geleden onder online scams en/of andere frauduleuze misdrijven met een totaal van boven de 100.000 EUR. Met meer dan 30 jaar ervaring in Azië en andere globale locaties heeft Julian veel van zijn carrière gewerkt voor een VS multinational risico management bureau als algemeen directeur onder leiding van het regionale hoofd van de Azië afdeling.

Julian’s ervaring omvat het project management van het besturen van zakelijke inlichtingen zaken variërend van pre-transactionele due diligence voor talrijke sectoren tot anti-geld-witwas-projecten, tot veiligheidsrisico beoordelingen, tot serieuze criminele onderzoeken met verzekeringsfraude en witwassen van opbrengsten van misdrijven over de hele wereld via offshore bedrijven en geldkoeriers..

Voor zijn carrière in de privésector, bracht Julian negen jaar door als een Senior Onderzoeker in de Overheid van Hong Kong waar hij bezig was met het onderzoeken van gevoelige criminele en politieke kwesties. Tijdens zijn tijd in de overheid, vereisten Julian’s taken een breed scala aan cursussen volgde, variërend van leiderschap, analyse van criminele inlichtingen tot interviewtechnieken. Julian is volledig gekwalificeerd in inlichten analyse is is een Gecertificeerde Fraude Inspecteur

Julian’s academische kwalificaties omvatten de Universiteit van Londen, Meester in de Rechten met de specialisatie van Handels- en Vennootschapsrecht, Master diploma in Strategie en Veiligheid van UNSW in Sydney, Australië, en een Master diploma in Transactionele Misdaad preventie met onderscheiding, van de Universiteit van Wollongong, Australië Julian is een erkend regionaal expert in Anti-Geld Witwassen in Zuid Oost Azië en is meerdere malen geïnterviewd in belangrijke nieuwsberichten over geld witwassen, internationale criminele kartels en bedrijf- en overheidscorruptie.

PACIFIC RISK LTD
Level 19, Two International Finance Centre, 8 Finance Street, Hong Kong
Tel: +852 2251 8465

Leon Hill

Bedrijfsjurist, JD

Leon Hill is een geregistreerd Advocaat in de Staat van California USA. Leon begon zijn carrière in operationele inlichtingen in het Amerikaanse Leger in 1980. Na overplaatsing van actieve dienst naar reservestatus als een inlichtingen officier in de Amerikaanse Marine, behaalde Leon zijn Juris Dcotor graad en werd hij toegelaten to de Bar Vereniging Californië in 1986. He werkte als een procesadvocaat in grote burgerlijke bedrijven en werd daarna een strafrechtelijk aanklager. In het San Diego kantoor van de Officier van Justitie, diende Leon  in proactieve divisies, waaronder de Major Narcotics Unit and Jurisdictions United for Drug and Gang Enforcement (the JUDGE Unit). In het kantoor van de Officier van Justitie van het Zuidelijke District van Californië, kreeg hij de Organised Crime Drug Enforcement Task Force toegewezen, nauw samenwerkend met inlichten en wetshandavingsinstanties tijdens het ondoerzoeken en veroordelen van narcotica gerelateerde verbeuring zaken.
Na het verlaten van overheidsdienst, begon hij een privé-praktijk en werd startte een samenwerking met een gepensioneerde inlichtingen officier om een privé onderzoeksbureau te vormen die zich specialiseerde in wereldwijde commerciële inlichtingen die dreigingsanalyses en tegenmaatregelen voor klanten aanbieden waaronder Microsoft, Epson-Seiko, Kyocera, and Amgen.

Sinds zijn expatriëring naar het verre oosten in 2003, heeft Leon gediend als hoofd consultant voor internationale onderzoeken en due diligence bureaus en als bedrijfsjurist voor tal van nieuwe-technologie bedrijven. Gevestigd in Zuid-oost Azië, zijn anti-fraude net is wereldwijd. 

Leon’s professionele ervaring bevat het managen van een dwangarbeid en inlichtingen project voor een globale NGO die mensen handel bestrijd door het toepassen van anti-geld-witwas-regelgeving. He heeft Intellectueel Eigendom anti-piraterij onderzoeken met inbreuk handhaving respons geleid, risico-evaluaties van buitenlandse gebieden met de nadruk op Intellectueel eigendom beveiliging voor multinational bedrijven en frauduleuze industriële provocateurs ontmaskert. Hij is de redacteur van ‘’“Practical Approach to Prevention and Detection of Fraud, a Guidebook for Internal Control Professionals”.

DomainCrawler

B2B gestructureerde webgegevensprovider
Domain Crawler2

DomainCrawler is een hoofdrolspeler op het gebied van verzamelen en organiseren van web data. Sinds de lancering in 2008, heeft het bureau backlink- en domeingegevens geïndexeerd en opgeslagen met als doel van het bouwen van een database die niet alleen gefocust is op gTLDs maar ook ccTLDs. Software ontwerpers, ingenieurs, en data wetenschappers vormen de ervaren staf, en ze ze doen allemaal eindeloos hun best om hun klanten de beste webgegevens te geven die beschikbaar zijn.

Haar productlijn bevat duidelijke en simpel te integreren APIs voor backlink en domein naam onderzoek. Dit geeft haar partners toegang tot een van de grootste databases wereldwijd.

Met de hulp van DomanCrawler, kunnen bedrijven online oplichters aanvechten, domein controles uitvoeren, grondig markt onderzoek uitvoeren, en de beste data-gedreven zakelijke keuzes maken. Door gebruik te maken van backlink data, kan DomainCrawler pieken van backlinks naar een domein spotten, en als resultaat oplichters ontmaskeren die link netwerken creëren om hun rang in zoekmachines te verhogen. Met deze tool, kunnen merkinbreuken voorkomen worden voordat ze zich voordoen.